Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

UNI KPE-200 36 db-os OLAJBÁZISÚ CERUZA

Ár:
0 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Újdonság!

UNI POSCA olajbázisú ceruza élénk színekkel!

A POSCA CERUZA összetétele a magas pigment szám és  wax/viasz ötvözete, ezáltal nagyon puha és selymes írás élményt ad. Vásznon is lehet vele alkotni. Olaj festmény hatást érhetünk el, ha a rajzvonalat olaj festékhez használatos eszközökkel vegyítjük. Nem csillog akkor sem, ha erősen rányomjuk a felületre.

A POSCA CERUZA egyedülálló összetételű, amely több olajat, mint viaszt tartalmaz. Ezáltal a színek élénkek és erőteljesek. Tökéletesen élesre lehet hegyezni és nem törik össze a hegy még erős nyomás hatására se.

A POSCA CERUZÁval mindenféle rajz technikát végre tudunk hajtani az árnyékolástól a színkeverésen keresztül a kontúrozásig.

36 színben elérhető művész ceruza, amely 6 színmélységet tartalmaz, és mély, gazdag színkoncentrációt tudunk általa létrehozni. Világos és sötét papíron egyaránt működik.

A csomag a következő színeket tartalmazza: fekete, fehér, világos szürke, szürke, sötét szürke, sötét barna, barna, elefántcsont, hamu barna, világos okker, okker, tengerészkék, poroszkék, kék, világoskék, zöldeskék, égkék, lila, viola, mályva, fukszia, világos rózsaszín, korall piros, rózsaszín, piros, cinóbervörös, sötét piros, narancs, élénk sárga, világos narancs, sárga, citromsárga, zöld tea, almazöld, friss zöld, világoszöld, zöld, smaragd zöld, fenyőzöld, khaki zöld, sötét olíva.

Hegy anyaga:                          WAX, TALC, Pigment és gyanta.

Vonalvastagság (mm):            4 mm eltér az írásszögtől függően

Iráshossz (méter):                   150-200 méter a ceruzára helyezett nyomástól függően

Menny.:db

Leírás

Tudtad?

Alapvetően 4 fajta színes ceruzát különböztethetünk meg:

-          Viasz alapú (wax based)

-       Olaj alapú (oil based)

-       Vízben oldódó (watercolor)

 -       Agyag alapú (clay based)

 

Azonban az “igazi” színes ceruzák a viasz és az olaj alapúak. A többi, az tulajdonképpen színes médium fa borításba ágyazva, de technikailag nem „igazi” színes ceruza.

A viasz alapú és az olaj alapú ceruza összehasonlítása

A kötőanyag összefogja a pigmentet és lehetővé teszi, hogy azt a rajzfelületre felvigyük. A legtöbb színes ceruzában ez a kötőanyag viasz alapú. Az olaj bázisú ceruzák hasonlóan viselkednek, mint a viasz alapúak, de a ceruzában lévő kötőanyag más.

A viasz bázisú ceruzák elterjedtebbek, a legtöbb márka ebbe a kategóriába esik. Általánosságban a wax (viasz) alapú ceruzákat könnyebb kiradírozni, mint az olaj bázisúakat, és általában puhábbak. Szépen rétegezhetőek és polírozhatók (feltéve, ha jó minőséget választunk). A viasz alapú ceruzával majdhogynem „vajas” felületet tudunk elérni, amelyet aztán el tudunk kenni, rétegezni, keverni.

Ugyanakkor a viasz alapú ceruzák hajlamosak „kivirágozni”, amikor is a viaszos kötőanyag kiül a rajzfelületre (ezt egy nedves ruhával könnyen el lehet távolítani).

Mivel a viasz alapú ceruzák puhábbak az olaj bázisúaknál, ezért a hegy viszonylag könnyen törik.

 

Az olaj bázisú ceruzák kevésbé elterjedtek, ez a ceruzák prémium kategóriája. Pontosan ezért valamivel drágábbak, mint a viasz alapú társaik. A viasz alapú ceruzához képest az olaj alapú keményebb, így ellenállóbb a törésnek és a víznek is. Ebből kifolyólag hosszabb ideig marad éles a hegye is.

 

Az olaj alapú ceruzával ugyan könnyen lehet rétegezni, a viasz alapúhoz hasonló „vajas” felületet ritkán tudjuk elérni. Nem szükséges az olaj alapú ceruzát fixálni.

 

A két fajta ceruza bátran kombinálható rajzolás során.

 

A POSCA CERUZA ezek ismeretében egy érdekes elegyet alkot: gazdagon pigmentált, olaj bázisú ceruza, amely azonban annyira puha, mint a viasz alapú ceruza, mégsem törik és könnyen hegyezhető (például, ha legurul az asztalról egy viasz alapú ceruza, könnyen megeshet, hogy a ceruzabél darabokra törik, míg az olaj bázisúnál ez nem jellemző). Így ötvözi magában az olaj és a viasz alapú ceruzák pozitív tulajdonságait.

 

Akvarell ceruza

A vízzel oldható ceruza más néven az akvarell ceruza. Különlegessége, hogy ugyanúgy kell vele rajzolni, mint a „hagyományos” ceruzával, azonban vizes ecsettel átsimítva a rajzot, az vízfestékké válik.

Agyag alapú ceruza:

Az agyag alapú ceruzák keményebbek, szárazabbak, és ezáltal olcsóbbak is. Sokszor karcolnak és darabosak. Gyerekeknek kezdéshez jó választás.

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés